Jag lät bara sanningen gå...

När alkoholen tar över, när du inte är medveten om vad du gör och säger.
Folk säger att det är då man är som ärligast, samtidigt skyller vi misstagen som händer under påverkan på just alkoholen. Sanningen är den att alkoholen gör dig inte ärlig, den tar fram mer lögner än sanning. Folk säger vad de tror att folk vill höra. Folk säger de konstigaste sakerna.

Men nej, vi säger inte sanningen. Och om du nu är så övertygad om att det är sanningen som lämnar dina läppar. Då är det du tidigare sagt lögn. Ibland tycks hela livet vara en lögn.

Och du som pratar så där smart, du som är stor i orden.
Du är sjukt liten på jorden. Du reflekterar bort de människor som kommer dig nära.
Vi måste släppa människor inpå oss. Vi måste tala smart, men tydliggöra att vi inte hyser några fördomar mot de som inte är likatänkande. Vi måste göra oss ett namn hos andra, vi måste få respekt. Det är då människor lyfter fram dig. Även de dummaste människorna kan lyfta fram oss. Världen är rund, precis som cirkeln. Om vi tar dig som första människan och du sedan säger ett ord till din närstående nästa, sedan ber honom att föra vidare till sin. Tillslut kommer ordet på något sätt ha gått cirkeln runt. Jorden är singular, en människa ska kunna ha sitt hem vart som helst på globen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0